Design kerstcadeautjes van Zaha Hadid

Architectuur- en design platform Dezeen heeft samen met Zaha Hadid Design een wel heel designerige kerstcadeaugids samengesteld, die een verzameling objecten omvat die een goed idee geven van de revolutionaire vormentaal van de beroemde architecte. 

Design kerstcadeaus: Pulse collectie

De Pulse collectie bestaat uit vazen, schotels, kommen en waxinelichtjes gemaakt van gepolijst handgeblazen glas. De collectie is er in verschillende kleuren, waaronder helder, blauw, amber en rook.

Een van de populairste geschenken van de studio is Duo – een set zout- en pepermolens met de vorm van typische Hadid-wolkenkrabbers. Ze zijn uitgerust met keramische molens, die naar believen een grove of fijne maling kunnen produceren.

design kerstcadeau peper zout stel

Duo is verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties – de zwarte molen kan worden gecombineerd met een grijs, blauw of olijfgroen exemplaar, terwijl de grijze afwerking kan worden gecombineerd met blauw of olijfgroen.

design geurkaars kerstkado

Shimmer is een reeks gepolijste glazen houders voor geurkaarsen en theelichtjes. De objecten zijn ontworpen voor meerdere doeleinden, ze kunnen ook worden gebruikt als ‘schaaltje’ voor het bewaren van kleine voorwerpen zodra de kaars opgebrand is. Shimmer kaarsen zijn er in een reeks geuren, waaronder Jasmijn, Citroengras, Cassis, Staal, Auric en Obsidian.

design vaas kerstgeschenk

De Crevasse Vaas in gepolijst roestvrij staal wentelt zich omhoog naar een onregelmatige vierhoekige opening en is een van de eerste samenwerkingen tussen Zaha Hadid en het Italiaanse merk Alessi.

De Towers Chess Set  staat op een gelakt en gepolijst polyurethaan bord,afgewerkt met een gezeefdrukt raster.

design schaakspel kerst 2022

De gepolijste schaakstukken verschillen subtiel van elkaar ( en klassieke schaakstukken) in een knipoog naar het “iteratieve ontwerpproces dat wordt gebruikt om elk project te ontwikkelen en weer te geven “.

Lees ook:  Kerstkaart met zaadjes van de kerstboom

In de Hadid-shop zijn deze en nog veel meer design-spulletjes te koop, die ongetwijfeld in de loop der jaren hun waarde zullen behouden.