Chocolade per drone thuisbezorgd

Kun je chocolade per drone laten bezorgen? Grote bedrijven als Amazon, Google, DHL en UPS zijn er al jaren mee bezig. Maar volgens Chocoladebezorgd.nl is het nu al mogelijk om chocolade per drone te laten bezorgen! De webshop start, opvallend genoeg op 1 april 2023, met een pilot.

Bij deze webshop kan je je chocolade per drone laten bezorgen

In hun persbericht is te lezen dat online chocoladewinkel Chocoladebezorgd het heft in eigen handen neemt voor wat betreft de bezorging van hun chocoladegeschenken. Vanaf zaterdag (1 april) start de webshop met bezorging via een drone, die ervoor zorgt dat de chocolade bestelling vliegensvlug bij de ontvanger is.

chocolade per drone bezorgen
Bestel direct

Problemen met de bezorgservice van partners

Het bedrijf uit Hoogeveen maakte de afgelopen jaren een absurde omzetgroei en werd daarmee het snelst groeiende bedrijf van Nederland. Ze wonnen 2 gouden awards en ze zijn in 2022 benoemd tot de landelijke winnnaar van de FD Gazellen top 100. Hun eigen personeelsbestand is in korte tijd verdriedubbeld, maar al die groei begint nu te wringen.

De keuze voor deze bijzondere verzendoptie heeft alles te maken met het centraal stellen van de liefhebbers die winkelen bij Chocoladebezorgd. “We merken dat 95% van onze klantenservice bestaat uit het oplossen van problemen met de bezorgservice van partners waarmee wij samenwerken. Wij staan voor 100% klanttevredenheid, het goed en snel afleveren van onze chocoladecadeaus is daarbij een belangrijke factor,” vertelt eigenaar en chocolatier Jan-Jaap Plaizier.

jan jaap plaizier bezorgd chocolade per drone

Wij staan voor 100% klanttevredenheid, het goed en snel afleveren van onze chocoladecadeaus is daarbij een belangrijke factor

Jan-Jaap Plaizier, Chocoladebezorgd

Vliegensvlug bezorgen

Een drone lijkt uitkomst te bieden en zet de puntjes op de “i” als het gaat om een razendsnelle bezorgservice. Hoe dat precies werkt, legt eigenaar Jan-Jaap uit: “bij het plaatsen van een bestelling, kies je uit verschillende verzendmogelijkheden. Vanaf zaterdag 1 april staat daar de verzendoptie ‘Drone’ tussen. Deze verzendoptie is gratis, omdat wij de verzending zelf uitvoeren. Wij bevestigen het chocoladepakketje aan de drone en zorgen dat deze veilig landt bij de ontvanger.”

Lees ook:  ChocQlate Starter-Set: DIY chocolade gift setje

100% tevredenheid

Chocolade bezorgen met een drone: klinkt als een uitdaging. Daar denkt Chocoladebezorgd anders over: “alles voor een tevreden klant. Het zal even wennen zijn, maar uiteindelijk wordt iedereen er vrolijker van. Onze klantenservice ontvangt minder berichtjes over vertraagde pakketjes, en chocoladeliefhebbers worden nóg blijer van hun bestelling bij ons.”

1 april grap?

Het persbericht over de dronebezorging klinkt niet alleen als een 1 april grap, ik weet voor 95% zeker dat het er ook een is. Maar dat wil niet zeggen dat deze manier van bezorgen geheel onmogelijk is. Bedrijven als Amazon, Google, DHL en UPS verkennen al geruime tijd mogelijkheden om postbezorging per drone te realiseren. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft al vergunningen gegeven aan Prime Air (Amazon), Wing (Google) en UPS om bepaalde pakketten te gaan bezorgen met een onbemand luchtvaartuig. Er is een uitgebreide wiki pagina over gemaakt.

Dit soort drone bezorgdiensten zouden het met de juiste implementatie mogelijk maken om bestelde pakketjes – in geval van Amazon Prime Air – al binnen 30 minuten op de mat te hebben. Toch komt het idee om vliegensvlug pakketten te bezorgen maar moeizaam van de grond. Begin dit jaar werd 80% van het flight operations personeel van Amazon Prime Air plotseling ontslagen. In tegenstelling tot wat Jeff Bezos in 2013 bekendmaakte, lijkt het er nu op dat drone-bezorging met Amazon Prime Air toch niet zo snel van de grond komt als hij had gehoopt.