Dit zijn de beste cadeaus voor je baas

Wat geef je cadeau aan de baas? Wat moet ik mijn baas geven als waardering? Wat is het beste verjaardagscadeau voor je baas? Het zijn vragen die misschien niet vaak worden gesteld, want managers zijn meestal zelf verantwoordelijk voor het geven van geschenken. Maar dat wil niet zeggen dat ook een manager of baas van een bedrijf geen recht heeft op complimenten, beloning en waardering in de vorm van een cadeau. Ontdek waarom managers dol zijn op deze geschenken!

In dit artikel:

Ontdek het beste cadeau voor je baas, dit is waar iedereen het over heeft

Top 5 cadeau ideeën voor een baas / manager

In de wereld van zakelijk leiderschap is het belangrijk om voortdurend te blijven groeien en leren. Managers die investeren in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling hebben vaak een voorsprong op hun collega’s. Daarom zijn boeken het perfecte relatiegeschenk voor managers en een blijk van waardering. Is je baas geen lezer? Geen probleem: we hebben nog vier andere toffe cadeau ideeën voor managers.

1. (Management)boek

cadeau voor baas idee

Al jarenlang is de Managementboek Top 100 een bekend fenomeen. Elke dag stellen ze de lijst samen op basis van de verkoopcijfers van de afgelopen 30 dagen. Hieronder vind je de lijst van vandaag:

Bekijk de volledige managementboek top 100

2. Stijlvol – doch – geestige bedrukte koffiemok

Een mok is een geweldig cadeau voor je baas, omdat het zowel praktisch als persoonlijk is. Elke ochtend bij het genieten van zijn of haar favoriete warme drank zal je baas aan jou denken en waarderen dat je de moeite hebt genomen om zo’n attent geschenk te geven. Bovendien toont een speciaal ontworpen mok met bijvoorbeeld het bedrijfslogo, een inspirerende quote of een leuke boodschap ook professionaliteit en zorg voor details.

Lees ook:  Koffie flipboek van Nescafé
mok kado baas

Tip: Je kunt de ‘Boss Lady’ mok ook laten personaliseen met de naam van je manager of bazin als je een extra persoonlijke touch aan het cadeau wilt geven.

Bestel de XXL mok (850 ml) ‘I Am The Boss’ via megagadgets € 9,95 Bestel ‘Boss Lady’ en ‘Dunder Mifflin’ mokken via Etsy

3. Tickets

Geef je baas in plaats van iets tastbaars, een ervaring cadeau. Geef tickets voor een wedstrijd van hun favoriete voetbalteam, om te genieten van een mooi toneelstuk of concert van hun idool. Wat je manager’s persoonlijke interesse ook is, met vrijkaartjes geef je jouw baas een leuke ervaring cadeau. En wat belangrijker is: je laat zien dat je aandacht hebt besteed en echt hebt nagedacht over het cadeau.

Boek een droomevent bij P1 Travel
tickets verjaardagscadeau idee baas

4. Teamfoto

Een teamfoto is een fantastisch cadeau voor je baas of manager omdat het verschillende belangrijke aspecten van leiderschap en waardering symboliseert. Een teamfoto is niet zomaar een baas cadeau, het is een tastbare herinnering aan de mensen waarmee de manager dagelijks samenwerkt en leiding aan geeft. Het laat zien dat de manager waarde hecht aan het team en de inspanningen die zij leveren. Daarnaast kan een teamfoto ook dienen als een bron van motivatie en trots, omdat het de gezamenlijke prestaties en successen van het team vastlegt. Het is een blijvende herinnering aan de sterke band en samenwerking die binnen het team bestaat.

5. Plant

groenen kruidenplanten in houten geschenkverpakking kopen

Is je baas spiritueel aangelegd en gevoelig voor symbolische cadeautjes? Geef dan een plant cadeau. Net zoals een baas zorgt voor de groei en ontwikkeling van het team, zo zal een plant zorg en aandacht nodig hebben om te gedijen. Het schenken van een plant toont waardering voor het leiderschap en de begeleiding van je baas, en herinnert hem of haar eraan dat de inspanningen gewaardeerd worden. Bovendien brengt een plant een vleugje natuur in de werkomgeving, wat kan bijdragen aan een rustige en ontspannen sfeer. Het is een doordacht en symbolisch cadeau dat je dankbaarheid op een prachtige manier overbrengt.

Check de beste planten cadeaus

Waarom een cadeau geven aan je baas?

We schrijven in ons blog voornamelijk over relatiebeheer met klanten en partners. Haptische reclame in de vorm van tastbare cadeautjes spelen hierin een centrale rol. En als het om interne klanten gaat, hebben we het meestal over personeelsgeschenken. Maar ook deze relatie is geen eenrichtingsverkeer. Daarom denken (alleen) slimme collega’s ook na over cadeautjes voor de baas, of hun managers.

Lees ook:  Book Nook 3D puzzel boekensteun

Manage your manager

Er zijn twee belangrijke redenen waarom je je baas een cadeau zou willen geven. De eerste reden heeft te maken met hoe je je manager moet managen. Je relaties op het werk beheren is belangrijk als je optimaal wilt presteren en verder wilt komen in je carrière. Dit principe geldt voor elke relatie, van directieleden tot collega’s en zelfs managers. Door de relatie met je baas te beheren, kun je beter verwachtingen managen en afspraken nakomen en een productieve omgeving creëren waar jullie beiden van profiteren.

Slijmen bij de baas

De tweede reden heeft te maken met politiek op de werkvloer. Want mensen die vertrouwen op de formele verhoudingen, op het ‘nette’ spel, komen vaak bedrogen uit. Dat is de belangrijkste les van Joep Schrijvers’ veelgeprezen boek: ‘Hoe word ik een rat?’ Het boekje geeft waardevolle inzichten in het politieke machtsspel binnen bedrijven. Niet voor niets luidt een bekende loonslaaf wijsheid: trap omlaag, en lik omhoog. Slijmen bij de baas kan soms werken als carrièrestrategie, dus met een cadeau voor de baas sleep je sneller die promotie binnen. Maar pas op! Het ‘slijmen’ kan ook ongemakkelijk worden en irritatie opwekken. Bij het geven van cadeautjes aan je baas moet je er daarom altijd voor waken dat je compliment of cadeau gemeend is.

Waarom boeken?

Het parool “Readers Are Leaders” vat perfect samen waarom boeken de beste verjaardagscadeaus zijn voor managers en trouwens ook als relatiegeschenk. Wie vindt het niet leuk om te leren hoe je je carrière kunt verbeteren? Boeken bieden managers de mogelijkheid om nieuwe inzichten te verwerven, strategieën te ontdekken en hun vaardigheden te verbeteren. Of het nu gaat om managementtechnieken, leiderschapsstijlen, teambuilding of persoonlijke effectiviteit, er zijn talloze boeken die specifiek zijn gericht op de behoeften van managers.

Lees ook:  Boekentip: Flippo en het spel om de knikkers

Door een boek als cadeau aan je baas te geven, moedig je ze aan om tijd te nemen voor zelfreflectie en groei. Lezen vergroot niet alleen kennis, maar ook empathie, probleemoplossend vermogen en communicatieve vaardigheden. Het opent de deur naar nieuwe perspectieven en helpt managers om creatieve oplossingen te vinden voor complexe uitdagingen.

Bovendien bieden boeken managers de mogelijkheid om te ontspannen en te ontsnappen aan de dagelijkse drukte. Het lezen van fictie kan de verbeelding stimuleren en stress verminderen. Dit draagt bij aan een evenwichtige en gezonde benadering van leiderschap.

  • Nieuwe inzichten verwerven
  • Betere communicatieve vaardigheden
  • Vergroot kennis en verminder stress
Bekijk de top 100 beste managementboeken