Handige sandwich- en broodjeshouder

In de categorie draagtassen voor pizza’s, is er nu ook een broodjeshouder.

Weer eens wat nieuws: de Hoagie Holder is een handige houder voor je broodje

Een (groot en dikbelegd) broodje noemen de Amerikanen een hero sandwich, kortweg hero. Die benaming stamt uit New York en New Jersey. Elders noemen ze hem logischerwijs ook wel ‘sub’, van submarine ofwel onderzeeboot (ik ruik meteen die speciale geur van de Subway!) of torpedo. In New England noemen ze hem een grinder, een spuky (Boston) of een wedge (Rhode Island en Connecticut); de term hoagy (of hoagie) wordt  voornamelijk gebruikt in New Jersey en Pennsylvania, vooral Philadelphia, hoewel het zich ook naar andere regio’s heeft verspreid. In New Orleans heet de sandwich poor boy (of poboy); In Florida en andere streken met veel Latino’s van Cubaanse origine spreken ze van Cuban.

Deze handige outdoor gadget is een SubSafe. Een pletbestendige, waterdichte container die je boterham of broodje onderweg vers houdt. Stel je gaat op avontuur, raften, zeilen, of je bent met de kano. Adam and Desiree Haller waren ermee te gast in het programma SharkTank.

hoagie holder dietz watson
Geen idee of dit soort premiums aanslaan in Europa, maar in de VS is het blijkbaar doodnormaal om je broodje op deze manier mee te nemen onderweg.

Ik heb dit even voor jullie uitgezocht, omdat ik dol op taal ben en omdat ik in de vakpers de Hoagie Holder tegenkwam: een handige houder waar je je broodje inschuift, zodat het vers blijft en bijvoorbeeld op het strand niet vol zand raakt. 

Lees ook:  Cymru geschenken

Houd je broodje vers onderweg

Gelukkig hebben de helden van Dietz & Watson zojuist een behoorlijk slim speciaal item aan hun online winkel  toegevoegd: de Hoagie Holder. De houder is verkrijgbaar in twee kleuren (roze en blauw) en heeft de woorden “Hoagie Holder” in gigantische letters aan de zijkant, samen met een bescheiden Dietz & Watson-logo. Dietz & Watson, die het ding heeft laten bedrukken, is toepasselijk een producent van kaas en vleeswaren. De broodjeshouder is een mooi voorbeeld van hoe je een promotioneel artikel inzet dat nuttig is én past bij je organisatie. 

Nu moet het alleen nog ‘groen’ worden…