Boekenbox voor leesfanaten

Duitsers die van ‘lekker lezen’ houden noemen hun hobby ‘schmökern’. Schmökern betekent eigenlijk iets als ‘doorbladeren’, maar in het dagelijks taalgebruik betekent het: met veel plezier je verliezen in een spannend of onderhoudend boek. 

De Schmökerbox is een boekenbox voor lezers, die graag met de nieuwste boeken in aanraking komen èn van een verrassing houden.

Leesfanaat Kiara Kötz-Pennart vertaalde haar passie voor boeken (lezen) in een succesvolle startup, die zij Schmökerbox noemde. Voor dit idee is zij nu genomineerd voor de yeaward22 van de Duitse boekenbranche. In Nederland ken ik The Bookshelf, dat ongeveer hetzelfde concept hanteert: boeken abonnement + bijpassende cadeautjes.

Wat is de Schmökerbox?

De Schmökerbox is een maandelijks verschijnende `leesverrassing’ in de vorm van een geschenkdoos met daarin een vers boek (maximaal 60 dagen oud). Plus een stuk of 8 bij dat boek passende goodies. Eén daarvan is een verrassingsgeschenk, dat je pas mag/moet openen als je in je boek een bepaalde pagina hebt bereikt.

Abonnement

Je kunt je erop abonneren – voor drie, zes, twaalf maanden of tot wederopzegging. Maar je kunt ook één specifieke doos kopen uit de catalogus, voor jezelf of om weg te geven; een cadeaubon voor een of meer boxen behoort ook tot de mogelijkheden. Doelgroep: vooral vrouwelijk leesfanaten. 

boeken cadeau box abonnement
Boekenox Schmökerbox review
  • Maandelijkse giftbox
  • 1 nieuw boek
  • 8 bijpassende geschenken (waarvan 1 surprise gift)
  • Abonnmentsvormen: 3,6 of 12 maanden
  • Ook los verkrijgbaar of als cadeaubon

Passie voor lezen

Zoals zo vaak was er bij Kiara aanvankelijk alleen een vaag idee om van haar passie haar business te maken, met een geschenkdoos. Een boekencadeau zoals ze/je dat zelf graag zou krijgen. Een vers en verrassend boek, niet per se uit de laatste bestseller lijst of krantenselectie, maar een boek dat met smaak en zorg gekozen is uit de enorme pool van nieuwe boeken.

Lees ook:  Relatiegeschenk boeken top 10

“De selectie van het boek van de maand moet beginnen bij de inhoud die ons aanspreekt. De goodies die we er bijzoeken moeten aan drie criteria voldoen: ze moeten praktisch bruikbaar of lekker verbruikbaar zijn, ze moeten je iets laten ontdekken (een nieuw idee, een nieuw merk) en matchen met de inhoud van het boek , al dan niet letterlijk.

Boek & goodies

Dat laatste aspect is voor ons het belangrijkste: tijdens het lezen moet je de indruk krijgen dat de goodies je nog dieper in de tekst onderdompelen en dingen laten opmerken die je anders misschien over het hoofd had gezien. De Boekenbox opent zo elke keer een nieuwe leeswereld, die ineens op een bepaalde manier tastbaar wordt.” Boeken zijn wat mij betreft ideale relatiegeschenken, check ook eens onze relatiegeschenk boeken top 10 (2021-2022). En met een relevante gadget erbij maak je het cadeau helemaal compleet.

Hoeveel kost de Schmökerbox?

De box kost, als je hem los bestelt, €39,95 (inclusief verzendkosten). Als je je voor drie, zes, twaalf maanden of permanent abonneert op de boekenbox, betaal je € 38,95 per box. Bij de abonnementen van 6 en 12 maanden kun je ook een kleine extra verrassing verwachten uit het aanpalende Lesezucker assortiment.”