Biden en Harris: groot in merchandise

Amerikaanse modeontwerpers creëren de Biden Harris merchandise collectie

De komende vier jaar zullen Joe Biden en Kamala Harris leiding geven aan de Verenigde Staten van Amerika. Voor de merchandise-branche was het jammer dat slechts 1000 streng geselecteerde genodigden aanwezig konden zijn. In plaats van de ca 22.000 gelukkigen die buiten Coronatijden welkom zijn. Tsja… Dat scheelt veel caps, t-shirts en andere hebbedingetjes die als souvenir meegenomen konden worden! 

Kleumende Bernie truien

Als om het belang voor onze sector van dit vierjaarlijkse evenement nog eens extra te onderstrepen, bleek de supersnelle productie van merchandise met de viraal gegane foto van een kleumende  senator Bernie Sanders (via diens eigen merch store!) een daverend succes: in een paar dagen wist hij voor $2 miljoen aan t- en sweatshirts te verkopen. De opbrengst gaat naar goede doelen in de staat Vermont, die Sanders vertegenwoordigt. 

kleumende bernie sanders trui promotioneel textiel

Biden/Harris unisex designer merchandise

Inmiddels levert Amazon als meer dan 1.000 artikelen die voldoen aan de zoekwoorden Biden AND Harris! Het Biden/Harris team blijkt (al vóór hun verkiezingswinst) liefst vijf verschillende Amerikaanse modeontwerpers ingeschakeld te hebben, die een 20-delige unisex kledingcollectie hebben samengesteld. Het is een voortzetting van hun 2020 Believe In Better-lijn. Minstens zo pittig geprijsd is als de swag van AOC. Maar ja dan wel met het label van een bekende modeontwerper!

biden harris designer merchandise collectie

Voor deze nieuwste collectie heeft bijvoorbeeld de gevierde ontwerper Gabriela Hearst een tie-die gebatikt sweatshirt-met-Bidenlogo gemaakt. Aurora James ontwerpte een paar marineblauwe en gouden sokken. Sieradenontwerpster Roxanne Assoulin twee ‘verbindende’ kralenarmbanden. De Thais-Amerikaanse ontwerper Thakoon Panichgul, die eerder de voormalige first lady Michelle Obama heeft gekleed ontwierp een sweatshirt met de zin ‘Eenheid heeft verdeeldheid overwonnen’. En Kanye West-medewerker Joe Perez tekende voor een presidentiële hoodie.

Lees ook:  Bedrukte drinkhoorn, gave gadget voor je festival
perez hoodie joe biden design sweaters
Joe Perez

Oh, in de collectie ontbreekt elk spoor van ‘Make America Great Again‘.

Promo artikelen en merchandise van modeontwerpers

Een T-shirt van Schepers Bosman, een promojasje van Yamuna Forzani, een logo huispak van Danielle Cathari, bedrukte paraplu van Nada van Dalen of Viktor & Rolf promosokken. Welke politici zouden een succesvolle samenwerking met deze Nederlandse modeontwerpers kunnen aangaan? Waarom niet! Ik zie het wel voor me.