Hier koop je de beste olijfolie als relatiegeschenk

Het vloeibare goud is niet alleen een onmisbaar item in de keuken, steeds meer bedrijven ontdekken het product als stijlvol relatiegeschenk voor fijnproevers. Olijfolie is een product dat al eeuwenlang wordt gewaardeerd om zijn smaak, gezondheidsvoordelen en symbolische betekenis. We onthullen in dit artikel de geheimen van een Spaanse boerderij waar de beste olijfolie ter wereld wordt gemaakt op ambachtelijke wijze.

Dit is waarom olijfolie als relatiegeschenk, het traditionele flesje wijn of champagne overtreft.

Olijfolie bestaat voor ongeveer 70 procent uit gezonde onverzadigde vetzuren en heeft een hoog gehalte vitamine E. Een dagelijkse hoeveelheid olijfolie van zeven gram blijkt al het risico op een tal van ziektes – waaronder hart- en vaatziekten en kanker – te verkleinen. Als je elke dag een flinke scheut olijfolie door je eten gooit, blijf je gezond en leef je – ceteris paribus – dus ook langer. Olijfolie is een gezonde keuze voor je dieet, het is rijk aan antioxidanten en het kan helpen om je hart gezond te houden. Olijfolie is dus een verantwoord relatiegeschenk.

Deze authentieke Spaanse biologische olijfolie is vloeibaar goud.

Je hebt olijfolie – en je hebt olijfolie

Vandaag de dag zijn we vooral bezig met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dus de symbolische cadeaus die je als blijk van waardering aan klanten, personeel en partners geeft, moeten daar perfect op aansluiten. Daarom is het belangrijk dat je precies weet wat je koopt.

De olijfolie die je in de supermarkt koopt is meestal een mengsel van geperste en geraffineerde (verhitte) olie. Het is een massaproduct met een neutrale smaak, die op zijn best (en duurst) iets wegheeft van olie van de derde en laatste (herfst) persing van échte olijfolie. En of die het stempel ‘biologisch’ écht verdient…. 

Lees ook:  Nieuw: zeewier potlood

De echte ‘vierge’ olie van de eerste persing smaakt heel anders – veel sterker en ‘groener’. Zeker wanneer je die van een authentieke organische producent proeft, zoals de Finca El Dorado.

Geef vloeibaar goud! Dit zijn de olijfolies die je klanten zullen koesteren. 

Gian en Paloma zijn de huidige hoeders van een ruim honderd jaar oude olijfboomgaard aan de rand van de Sierra de Enguera, een uur rijden onder Valencia.  De finca is een ongerepte plek, waar Gian en Paloma hun Alfafarenca en Manzanilla bomen volgens de oude ambachtelijke tradities, zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen, onderhouden en vertroetelen. Hun rijke oogst bestaat uit aromatische olijven met een onmiskenbare smaak.

Ze worden in drie etappes met de hand geoogst. Daarna worden de olijven met evenveel liefde en zorg verwerkt door molenaar Pepe Ginia uit het naqburige Navarres. Zijn grootvader, eerst wijnboer, richtte de almazara ruim honderda jaar geleden op. Vandaag is het een hypermodern bedrijf, bekroond met prestigieuze nationale en internationale prijzen, waaronder de prestigeuze Dubaiooc award in Dubai.

Het resultaat van de samenwerking tussen biodynamische olijfbomenboer en meester-molenaar is met recht vloeibaar goud te noemen. En toch kost een fraaie kristallen fles met je eigen etiket  helemaal niet zo veel, verrassend weinig zelfs. Gian en Paloma bieden alle drie de persingen aan: virgen extra van de vroegste oogst, virgen van de iets latere pluk en zacht maar stevig van de rijpe olijven. 

Wij hebben ze alle drie geproefd!

Is je interesse gewekt in olijfolie als relatiegeschenk? Je kunt via de site van Finca El Dorado een offerte vragen, voor een fraaie kristallen fles met eigen etiket, een ‘gewone’ fles van El Dorado of een kunstststof 2-of-meer-liter fles. Durf je dat niet aan op die Spaanse site, aarzel niet om ons te contacteren. Wij geven je vraag en bestelling graag door. Wij hebben ze alle drie geproefd!  

Lees ook:  10 Leukste Makro kerstpakket ideeën 2020

Maar let op: de voorraad is eindig, afhankelijk van de oogst…