Woodgeek uit Calcutta maakt bamboe relatiegeschenken voor Linkedin & Adidas

De familie van Saikat Saha heeft een multiplex fabriek in India. Hij groeide op tussen de houtsnippers en het zaagsel. Dus voor hem was het een vrij logische stap om zijn carrière te vervolgen in de houtindustrie. Wat hij niet had verwacht, is dat hij de relatiegeschenken van multinationals zou gaan leveren.

In zijn vrije tijd experimenteerde hij met samengeperste rijstschillen, bamboe snippers en zaagsel. Hij maakte er eco-vriendelijke producten van. Zijn hobby leidde uiteindelijk tot Woodgeek. Een webshop gespecialiseerd in gepersonaliseerde bamboe relatiegeschenken en gifts.

We maken uitsluitend gebruik van natuurlijke materialen en digitale fabricage tools waarmee we bedrukte bamboe notitieboeken, houten zonnebrillen en telefoonhoesjes maken. De producten reflecteren onze liefde voor de houtnerf. Wij willen de warmte van hout omzetten in gepersonaliseerde producten voor onze klanten

Saikat Saha

Kromgetrokken bamboe notitieboeken

Zijn eerste bamboe relatiegeschenken waren geen succes. Als vervanging van de standaard papieren notitieboeken die in het bedrijf van zijn vader werden weggeven. Maakte hij notitieboeken van bamboe. Bamboe was een logische materiaalkeuze omdat het in overvloed aanwezig is in hun regio, Noord Bengalen. Het was echter geen succes omdat het hout snel afbrak en kromtrok.

Ijzersterk

De oplossing voor dit probleem vond hij bij de Indian Plywood Industries Research and Training Institute. Het proces dat ze nu gebruiken is bewerkelijk, maar het zorgt voor ijzersterk resultaat.

Eerst splitsen we de bamboe. Dan gaan we verder met de bamboestokken snijden, schaven, schuren, en ten slotte plakken we de stukken aan elkaar vast. Met een hete pers vormen we bamboe platen. Deze bamboe platen kunnen worden gemaakt in verschillende diktes en vormen de basis voor het maken van onze producten (Saikat Saha)

Naast bamboe gebruiken ze ook andere houtsoorten. Maar altijd van gecertificeerde leveranciers met de nadruk op duurzaamheid.

woodgeek bamboe relatiegeschenken notitieboek linkedin

De markt voor bamboe relatiegeschenken

Sinds Saikat de wereld van e-commerce betrad is hij bamboe relatiegeschenken gaan leveren aan grote bedrijven zoals Adidas, Linkedin. Bamboe heeft een bepaalde stijlvolle uitstraling die de doelgroep van jonge mensen en milennials aanspreekt.

…designed for millennials and young buyers. They are stylish, eco-friendly, and functional (Saikat Saha)

De houten relatiegeschenken van Woodgeek zijn niet uniek. De markt voor premium houten accessoires is mondiaal goed vertegenwoordigd. Er zijn merken zoals TSAR. Er is ook WeWood, gestart door de Italiaanse ondernemers. Zij gebruiken sloophout en planten een boom voor elk verkocht horloge. Er is ook Woodin Watches.

Lees ook:  Deze houten snijplanken zou ik laten graveren met mijn logo
bamboe relatiegeschenken leverancier woodgeek India

Bron artikel: yourstory.com

1 gedachte over “Woodgeek uit Calcutta maakt bamboe relatiegeschenken voor Linkedin & Adidas”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.