Adventskalender Chanel blooper – of toch niet?

Chanel is een van de meest iconische ‘brands’ ever. Reden genoeg om er zorgvuldig mee om te gaan, zou je zeggen. Maar soms lijken marketeers van sterke merken overmoedig te worden. En overmoed komt vóór de val, toch? 

Voor de allereerste keer heeft Chanel een beauty adventskalender gelanceerd – in de vorm van een enorme fles No.5, nota bene. In de VS bood Chanel hun adventskalender aan voor niet minder dan $825 (natuurlijk inmiddels uitverkocht!). Enkele influencers gingen op dat aanbod in en waren zacht gezegd niet erg blij met de daaropvolgende unboxing experience. Het begon er al mee dat deurtjes één tot en met vier schitterden door afwezigheid. Chanel’s adventskalender voor 2021 begint pas op dag… vijf! Nou ja, Chanel 5 is nog iconischer dan het fenomeen adventskalender zelf, zullen we maar zeggen.

adventskalender chanel

Review adventskalender Chanel 2021 gaat viral

Het zag er veelbelovend uit, horen we – een prachtige grote doos in de vorm van het 5-parfumfles(je), met daarin een puzzel van kleinere doosjes. Maar na doosje nr 4 volgden nogal wat teleurstellingen. Waar andere (luxe)merken zoals Dior of Mac hun kalenders vullen met echte cosmetica- en parfum-bestsellers, bleek Chanel op veel adventsdagen oude freebies weg te geven, monsters die nog over waren gebleven in hun magazijn. 

Zo kwamen er wat stickers tevoorschijn achter deurtje 9, nadat deurtje 8 slechts een leeg sieradenzakje bevatte – waarschijnlijk om die stickers in te doen, was de reactie de volgende dag. Andere deurtjes onthulden prullaria als plaktattoos, een armbandje met een plastic CC-logo eraan, een koelkastmagneet of een flipboekje! Eerlijk is eerlijk, er zijn ook deurtjes waarachter echte Chanel-producten schuilgaan, zoals nagellak, een lippenstift en crèmes. Maar toch…   

Lees ook:  Karaoke boombox kerstpakket ( dé hit van 2021)

Geen wonder dat de negatieve comments op het officiële Instagram-account van Chanel over elkaar buitelden. Het modehuis zelf verwerpt de kritiek trouwens met verve:  “We zijn bekend met de vele op- en aanmerkingen en ons terdege bewust van het feit dat sommige mensen teleurgesteld zijn…  Maar vergeet niet, dat het hier een een collector’s item betreft, waarvan de waarde meer is dan de som van die van de geschenkjes en geschenken.”

Eindoordeel

En inderdaad… niet alleen gaat de kalender door tot de 31ste in plaats van de 25ste december –  op ebay wordt hij als collector’s item al aangeboden voor meer dan $1000,- ….

Ze weten toch wat ze waard zijn daar bij Chanel!

Wil jij een klant of jullie personeel verrassen met een adventskalender? Goed idee! We zien dat steeds meer bedrijven adventskalenders bedrukken en gebruiken als relatiegeschenk of inzetten bij (online) marketing campagnes.