De 3 belangrijkste kerstpakket trends voor 2022

Wat zit er in het kerstpakket van 2022? Die vraag krijgen we geregeld. Check de kerstpakket trends voor 2022 volgens organisator van de kerstthuisshow van Bickery Food Group.

Acht toeleveranciers van kerstpakketten presenteerden op de Kersthuisshow de trends voor de komende decembermaand

De lente is vandaag pas aangebroken, en toch vond vorige week al een beurs plaats voor leveranciers van kerstpakketten. Organisator van de Kersthuisshow Bickery Food Group, en 7 andere bekende toeleveranciers van de kerstpakkettenbranche presenteerden van 7 tot en met 11 maart hun nieuwe producten in het Baarnese Kasteel Groeneveld.

Eeuwenoude traditie

Een fysiek cadeau is bij uitstek het meest impactvolle gebaar dat je kunt bedenken als het gaat om het bedanken van medewerkers, tonen van waardering en ja zelfs motiveren! De maand december is voor veel bedrijven nog altijd het meest populaire geefmoment van het jaar. En het geven van een ‘kerstpakket’ is al eeuwenlang onlosmakelijk verbonden aan deze traditie. Maar wat wel verandert zijn de inhoud en vorm van de pakketten. Trendwatchers, stylisten en leveranciers zijn daar het het hele jaar mee bezig. Wat worden de belangrijkste thema’s voor kerstpakketten in 2022?

Drie trends 2022

Jaarlijks wordt ruim 300 miljoen euro uitgegeven aan kerstpakketten(red.). De belangrijkste trend die zich in coronatijd heeft ontwikkeld en niet meer zal verdwijnen is het thema verbinding. Niet alleen met collega’s maar ook met het thuisfront. Wit werd onverwachts een populair kleurthema en duurzaamheid blijft uiteraard een belangrijke factor.

1. Verbinding

De pandemie zorgde voor nieuwe ontwikkelingen voor de Kerst- en cadeaupakketten die niet zomaar weer zullen verdwijnen. Naast het eindejaar, worden steeds meer geefmomenten gecreëerd om medewerkers te motiveren en te verbinden. Zo kwamen er borrel- tapas- en barbecuepakketten in de zomer, waarmee thuis of online met collega’s een gezamenlijk moment kan gevierd. De verbinding met elkaar vertaalt zich ook in het ‘outdoor’ thema. Veel producten zijn erop gericht om er samen op uit trekken: boekjes met wandel- en fietstochten, fietstassen met uitneembare koeltas, picknick rugzakken en een outdoor foodpakket met halve flesjes wijn.

nieuwe trends kerstpakketten beurs bickery 2022 foto
v.l.n.r.: fietstas met uitneembare koeltas, up-cycling: kerstdoos als kartonnen krukje, halve flesjes wijn, picknick rugzakken

2. Duurzaamheid

Het zal je niet verrassen dat steeds meer bedrijven duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen omarmen. En zoals je weet is duurzaamheid niet meer weg te denken in de kerstpakketten- en relatiegeschenken branche. Dat zie je dit jaar terug in up-cycling door verpakkingen te hergebruiken als opbergdoos of kartonnen krukje. Andersom kan ook: het pakket wordt verpakt in een bruikbare koffer of rugtas. Mooie voorbeelden van recycling zijn: tassen van gerecyclede petflessen, serviesgoed van biologisch suikerriet of een glazenset van gehalveerde wijnflessen, allen uiteraard lokaal in Nederland geproduceerd.

Lees ook:  Duurzaam kerstpakket 2022 (best of)

Tip: Inspiratie nodig? Check nu onze shortlist beste duurzame kerstpakket 2022

stijlvolle kerstpakket producten 2022 bickery
v.l.n.r.: serviesgoed van biologisch suikerriet, glazenset van gehalveerde wijnflessen, de witte verpakkingen van Bickery food Group

3. Wit

De ‘ winnaar’ was dit jaar het pakket met de witte verpakkingen van Bickery Food Group. ‘In een tijd waarin onze wereld in brand staat, wordt wellicht automatisch gekozen voor een vredige en neutrale, lichte kleur’ aldus Oscar Sjoerds, commercieel Directeur Kerstdivisie bij Bickery Food Group. In kleurenpsychologie is wit de kleur van een nieuw begin. Misschien ben je bekend met het idee van een Tabula rasa. Wit wordt ook geassocieerd met licht, goedheid, onschuld, zuiverheid en natuurlijk de hoop op een witte Kerst!

Deelnemers Kersthuisshow 2022

Kasteel Groeneveld in Baarn is een schitterende locatie, vlak langs de A1, waar je ook leuk kunt wandelen. Behalve de organisator Bickery Food Group; foodleverancier voor kerst- en geschenkpakketten waren deze 7 bedrijven vertegenwoordigd.

Let op: Dit zijn toeleveranciers. Je kunt hier dus als bedrijf niet rechtstreeks inkopen doen. Maar jouw leverancier (distributeur, zie uitleg supply chain) van kerstpakketten kan dat wel.

  • Books Unlimited: specialist in thematische & gepersonaliseerde uitgaven, alle mogelijke soorten boeken.
  • BAKA verpakkingen: creatieve leverancier van geschenkverpakkingen en duurzame en gekleurde opvulmaterialen om Kerst & geschenkpakketten te maken.
  • Cosy &Trendy – Billiet : van oorsprong Belgische firma in decoratieve, huishoudelijke, geschenk- en seizoenartikelen veelal onder het eigen Cosy&Trendy label.
  • SL Bags: ontwerper en producent van custom made tassen, eigen merk tassen onder het Vasad label. Nederlands grootste producent op het gebied van tassen gemaakt van gerecycled materiaal onder het Recycle Bags label.
  • DGS Wijnen: vertegenwoordiger van een groot aantal toonaangevende wijnhuizen en marktleider in zowel supermarkt-, speciaalzaak-, als foodservicekanaal.
  • Dutch Design Brand: ontwikkelt en verkoopt duurzame en praktische designproducten van Nederlandse bodem. Gespecialiseerd in verpakkingen met een tweede leven.
  • TTP concepts: groothandel met bekende merken op het gebied van lifestyle, design, kids, koken, bakken, tafelen en outdoor.